Markýzy pro designovou kavárnu z lodních kontejnerů

Zjistěte, v čem je Café Kontejner unikátní. A jak jsme k tomu zajímavému projektu přispěli i my z Moravia Propag.

Café Kontejner rozhodně nepřehlédnete. V mnohých probouzí emoce – obdiv nebo odmítání. Je totiž poskládaná ze tří recyklovaných lodních kontejnerů.
Vyrostla v pražských Holešovicích a svým vzhledem navazuje na industriální tradici této čtvrti. Hrubá, černá skořápka skrývá příjemnou městskou kavárnu. Autory jsou architekti Ondřej Janků a Shota Tsikoliya ze studia Collarch.

Cafe-Kontejner-markyzy-zastineni1.jpg
Základnu kavárny tvoří dva kontejnery. Jsou umístěny paralelně s hlavní ulicí. Svou fasádu však otevírají směrem do parku. Hmota obou kontejnerů je optickou a zvukovou clonou pro klidné posezení v parkové zóně. 
Třetí kontejner je pozorovatelna v patře kavárny. Orientační bod na náměstí je posazený na šikmo, zdánlivě nahodile, na zbylé dva kontejnery. Jde však o promyšlený tah. Natočením vznikají dvě terasy s výhledem do okolí a hmota kontejneru se stává jasným prvkem viditelným z hlavních přístupových os.
Použití střídmé barevné palety a základních průmyslových materiálů je v interiéru akcentováno precizně zpracovaným, atypickým detailem. Návštěvník, zákazník se nachází v průsečíku dvou realit - hrubého průmyslového produktu a boutique-café. 
Kavárna je navržena pro celoroční provoz a vybavena veškerou potřebnou technologií od podlahového topení po výkonnou klimatizační jednotku.
 
Příjemné posezení na zahrádce i terase zajišťují naše markýzy Deimos. Díky vhodně zvolenému RAL odstínu s kavárnou dokonale ladí. V zataženém stavu jsou schované do designových boxů (kazet) ve stejné barvě jako kontejner, aby nerušily  celkový vzhled kavárny.
 
Café Kontejner získala cenu odborné veřejnosti Grohe v rámci Grand Prix Architektů 2021.

Zvažujete zastínění zahrádky vaší restaurace nebo kavárny? Naši specialisté na stínící techniku Vám rádi pomůžou navrhnout řešení na míru.
 

Napište nám o nezávaznou nabídku na poptat@moraviapropag.cz.

Nebo zjistěte více na našem e-shopu